top of page

Voordelen van pvc ramen en deuren

 

Wie vandaag renoveert, verbouwt of een nieuw huis ontwerpt, beschikt over totaal andere en betere                                                                            voorwaarden dan dit enkele jaren geleden mogelijk was. Want onderzoek en ontwikkeling hebben de                                                                          raamtechniek duidelijk verbeterd en de productieprocédés werden verder ontwikkeld zodat vandaag                                                                              hoogwaardige ramen aan betaalbare prijzen te verkrijgen zijn.

 

Ramen zijn overheersende vormgevingselementen.

 

Betere thermische isolatie met Schuco pvc ramen en deuren

Dit leidt onmiddellijk tot lagere verwarmingskosten, wat enerzijds te merken is in uw portemonnee. Anderzijds is het ook milieuvriendelijker door een lagere CO2-uitstoot.

 

Extra veiligheid

U wilt uw thuis beschermen, uw waardevolle bezittingen beveiligen. Het raam is vaak een zwakke plek waardoor inbrekers zich gemakkelijk toegang verschaffen. Dankzij moderne techniek en bijhorende materiaalcombinaties hebben we een veiligheidsconcept ontwikkeld, dat u individueel aan uw persoonlijke beveiligingsbehoefte kunt aanpassen.

 

Een hoger comfortniveau

Nieuwe ramen bieden extra wooncomfort. Want door hun constructie en de gebruikte materialen bieden ze een zeer effectieve geluidsisolatie. Tegelijkertijd houden meerdere afdichtingsniveaus ook bij harde wind de tocht buiten. En de optimale transparantie van het dubbel glas dat vandaag gebruikt wordt, leidt tot een ongeëvenaard hoog lichtrendement.

 

Fraaie vormgeving

Living ramen zijn aantrekkelijk door de tijdloze lijnvoering en de slanke profielcontouren. Ze nemen de vormentaal van de architectuur over en zetten die consequent verder. Dankzij een groot aantal kleur- en houtdecoraties kunnen niet alleen in het interieur eigen accenten gelegd worden. Ook de gevelvormgeving profiteert van het kleurenveelvoud en de mogelijkheid om ramen en vleugels qua kleur op elkaar af te stemmen.

 

Fabricage op maat

Al deze voorwaarden vereisen absolute precisie bij het opmeten, de fabricage en de inbouw. Want een eigentijds raam vervult vandaag in essentie meer taken en vereist naast moderne productiefaciliteiten ook geschoold vakpersoneel, dat zorgt voor kwaliteit tot en met de laatste handgreep.

Ramen in pvc – veelvoud van kleuren en vormen

U hebt de keuze uit een breed aantal kleur- en houtdecoraties.

 

Iedereen omgeeft zich in zijn of haar privé-omgeving met zaken die vreugde scheppen en een goed gevoel geven. Kleuren, vormen, meubelen en foto’s... dat spreekt voor zich. Ramen behoren als belangrijk vormgevingselement ook thuis in dit rijtje.

Met de Living ramen krijgt u vele mogelijkheden om uw huis niet alleen aantrekkelijker en sympathieker te maken, maar het ook technisch te verbeteren en zijn waarde te laten behouden.

 

De helder omlijnde ramen, met smalle aanzichtbreedten zorgen voor een groter aandeel glas van het raam. Dat betekent meer licht, meer helderheid en een open sfeer.

In combinatie met een breed aanbod van kleur- en houtdecoraties bied de Living ramen u vormgevingselementen waarmee u uw huis met behulp van de ramen individuele accenten kunt geven.

 

Met Living ramen past alles gewoon bij elkaar.

Fraai vormgegeven profielcontouren met kleurendessins, venstergrepen met daarop afgestemde raamscharnieren, accessoires zoals latten, rolluiken en geleidingsrails voor rolluiken, qua vormgeving en kleur aangepast aan het totaalelement.

Vormgevingsvarianten die een stempel drukken op de totale indruk van de gevel:

 

Met gezond verstand

Energiebesparing is vandaag een onderwerp waar iedereen mee te maken krijgt. Niet alleen omdat hogere verwarmingskosten elk particulier huishouden belasten, maar ook omdat een toegenomen energieverbruik automatisch

de milieu-onvriendelijke uitstoot van kooldioxide (CO2) verhoogt.

 

Met Living  ramen verlaagt enerzijds duidelijk het energieverbruik en bespaart u contant geld, maar anderzijds spaart u ook het milieu.

U ziet het aan de doorsnede van het profiel:  met 7 kamers en een hogere raamdiepte van 82 mm vormt de basis voor een uitstekende thermische isolatie. In combinatie met de aanslagafdichting rondom en de warmte werende beglazing, leveren ze warmte-isolatiewaarden op die enkele jaren geleden amper voorstelbaar waren.

En tussen haakjes: Bekijk even de sterke stalen profielen in de kozijnen van openslaande ramen en deuren. Deze zorgen voor een hoge stabiliteit en lange levensduur van de ramen. Alle beslagen worden in de stalen armaturen rondom op een veilige en permanente manier verankerd. Ook dit levert een bijdrage aan uw veiligheid en de waarde van uw ramen.

Infraroodopnames – thermografieën – tonen duidelijk aan waar een huis ongecontroleerd energie verliest.

Rood betekent warmte en zodoende energieverlies.

 

Verbruik van verwarmingsenergie

Na de zorgvuldige inbouw van nieuwe Living ramen bewijst de thermografie het hoge energie gerelateerde nut van de investering.

Het oorspronkelijke energieverlies wordt praktisch volledig vermeden.

 

Lager energieverbruik 

In een eengezinswoning van 1980 met ca. 140 m2 gebruiksoppervlak leiden de nieuwe ramen uit de 82-serie tot ongeveer 20 % minder energieverbruik ten opzichte van oude ramen.

Aantrekkelijk design

U hebt de keuze uit twee profielvormen en krijgt zo de mogelijkheid om uw nieuwe ramen zowel binnen als buiten perfect af te stemmen op het karakter van uw huis. Zilvergrijze afdichtingen en diepe beglazingen ondersteunen op optische wijze de smalle aanzichtbreedten van Living Classic, of Rondo.

 

Uitermate thermisch isolerend

De innovatieve technologie met isolatiekamers en een raamdiepte van 82 mm zorgen voor een uitstekende thermische isolatie. Twee omlopende afdichtingsniveaus en het diep staande glas zorgen bovendien voor

een lager energieverbruik. Hoogwaardig isolatieglas beperkt de warmtedoorgang, maar biedt toch de hoogste transparantie.

 

Behaaglijk wonen

Het afdichtingssysteem met twee omlopende afdichtingen  en de speciale eigenschappen van het isolatieglas bieden uitstekende bescherming tegen geluid, regen en wind. Indien nodig is ook een betere geluidsisolatie met speciaal glas mogelijk  .

 

Lange levensduur en milieuvriendelijk

De sterke, corrosiebestendige stalen profielen in het raamkozijn en in de vleugels zorgen voor stabiliteit, bedrijfszekerheid en een

lange levensduur. Het lage energieverbruik, de geringe CO2-emissies en de volledige recycleerbaarheid, zorgt voor een hogere milieuvriendelijkheid.

 

Onderhoudsvriendelijk

Dankzij de gladde en weerbestendige oppervlakken zien uw ramen er ook na een aantal jaren nog steeds als nieuw uit – met een minimale inspanning op het gebied van onderhoud en reiniging.

 

Schüco  Living 

De Classic-vleugelgeometrie met de duidelijke, strakke en tijdloze lijnvoering vervult de voorwaar- den van moderne architectuur met behulp van de gereduceerde vormentaal.

 

Schüco   Living Rondo

De ronde softform-lijnvoering van de Rondo-raamvleugel reduceert optisch de aanzichtbreedten van de toch al slanke profielcontouren. Dankzij de rondingen hebben de profielen een hoger zelfreinigingsvermogen en worden de reinigingscycli beperkt.

 

Het goede gevoel van veiligheid

Met de modernste sluittechniek wordt Afsluitbare handvaten beveiligen inbreken een vreselijk moeilijke klus de sluitfunctie van de ramen.

en wordt uw thuis beschermd.

Thuiskomen, de voordeur openen en zich verheugen op een totaal eigen privé-omgeving. Of weggaan en de deur achter zich sluiten met het zekere gevoel dat er niets kan gebeuren.

Helaas is dat niet altijd zo. Inbraken, in combinatie met de diefstal van waardevolle installaties en vernielingen nemen toe. Alle inbraken gebeuren meestal via het raam of de terrasdeur.

Het vormt een onderdeel van het veiligheidsconcept dat u kunt realiseren met de modernste beslagtechniek, om deze elementen zodanig uit te voeren dat ze voldoen aan de hoogste veiligheidsklassen.

Een innovatieve rolluiktechniek biedt u een aanvullende veiligheid en bovendien een thermische isolatie. Dankzij de motor en afstandsbediening wordt de bediening kinderspel. Met een ingebouwde tijdklok kunt u in geval van afwezigheid op individueel vastgelegde tijdintervallen of op een willekeurig tijdstip de rolluiken laten openen en sluiten. Op die manier geeft uw huis

of woning nooit een verlaten indruk en ook uw planten zullen u dankbaar zijn.

 

De in plaatstaal verankerde „rondkoppen“ verbeteren de beveiliging van de vergrendeling.

 

Mooier wonen, de verwarmingskosten verlagen, de waarde van uw woning blijvend behouden... Er zijn heel wat goede redenen om verstandig te investeren in de eigen woning.
Nieuwe ramen bieden vandaag veel meer dan vroeger:
• Betere thermische isolatie

• Extra veiligheid
• Een hoger comfortniveau

• Fraaie vormgeving

 

bottom of page